Boligindretning

Sådan laves flise klinkerne du bruger

Før ovnfasen blandes råmaterialerne for at skabe en homogen masse. Den homogene masse føres derefter ind i en rotationsovn. I denne lange roterende cylinder blødgøres materialet på grund af de høje temperaturer, der opnås i den. Den blødgjorte masse formales derefter til et fint pulver. Dette slutprodukt kaldes Portlandcement og er den mest almindeligt anvendte cementtype. Der er to hovedtyper af klinker, der kan fremstilles: grå klinker og hvid klinker. Forskellen mellem de to typer ligger i deres mængde jernoxid. Grå klinker har et større indhold af jernoxid, hvilket giver den en mørkere farve. Hvid klinker har derimod et lavere indhold af jernoxid og er derfor lysere i farven.

Hvor vigtige er flise klinker i ens hjem?

De fleste mennesker vil nok sige, at fliser ikke er så vigtige i det store billede af tingene. Men de kan faktisk spille en ret stor rolle for det overordnede udseende og den generelle følelse i dit hjem. Fliser kan bruges til både funktionelle og æstetiske formål, så det er helt sikkert værd at overveje dem, når du designer eller ommøblerer dit rum. En Flise kan i sig selv gøre meget.

Funktionelt set kan fliser bruges på mange forskellige måder. De bruges ofte som gulvbelægning, men de kan også bruges på vægge, backsplashes og endda bordplader. Fliser er nemme at rengøre og vedligeholde, hvilket gør dem ideelle til områder med stor trafik, som f.eks. køkkener og badeværelser. Rent æstetisk kan fliser tilføre en masse personlighed til et plads. De fås i mange forskellige farver, mønstre og teksturer, så du kan virkelig være kreativ med dem.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button
Close