Uddannelse og Ledelse

Brandbjerg Højskole

Højskoleophold er for mange en oplevelse for livet, og i Danmark har vi en særlig højskolekultur, som er traditionsbunden, men hvor højskolerne stadig tilpasser sig de moderne forhold, som er i tiden. En af de højskoler som findes i Danmark, er Brandbjerg Højskole. Brandbjerg Højskole ligger i Jelling, og er en højskole, som tilbyder flere forskellige linjer. Linjerne er eksempelvis ‘musik og dans’, ‘bæredygtighed’, ‘personlig udvikling’ samt ‘politik og samfund’ for at nævne bare nogle af mange muligheder, der er på Brandbjerg Højskole.

På linjen ‘personlig udvikling’ består fagene primært af fag, der handler om at stille spørgsmål til menneskets eksistens, og ikke mindst at lære om det at være sig selv. Ideen her er, at man på Brandbjerg Højskole lære at opnå en dybere kontakt med sig selv såvel som sin omverden for på den måde at lære ikke bare sig selv men også andre mennesker bedre at kende. Fagene på denne linje er eksempelvis ‘Køn, krop og seksualitet’ og ‘Yoga og mindfulness’.

På linjen ‘politik og samfund’ lærer man både det teoretiske såvel som det praktiske i forhold til den politiske agenda i samfundet. Noget af tiden vil således foregå som klasseundervisning, hvor det på andre tidspunkter vil være undervisning i form af en mere praktisk tilgang. Man kommer til at blive udfordret på en måde, at man får at se andres verdensbillede og på den måde kan favne bredere i en politisk og samfundsmæssig kontekst.

På et højskoleophold får man oplevelser for livet, og man kan lære en hel masse ting. Derudover er det sociale også i højsædet, og det er ikke uvant, at man på et højskoleophold får etableret sig nogle livslange relationer til de mennesker, man går op og ned af hver dag i den periode, man er på højskolen.

Vil man læse mere om alle de muligheder, som Brandbjerg Højskole tilbyder, kan man med rette gå ind på brandbjerg.dk/hoejskoleophold/

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button
Close