Industri og Erhverv

Kan vindmøllen klare lynnedslag?

Det er større og større chance for at vindmøller bliver udsat for lynnedslag ikke pga. klimaforandringer, men pga. vindmøllernes vokseværk. Det er klart jo højere end vindmølle bliver desto større er chancen for at den bliver ramt af et lynnedslag. For vi kender godt til at høje ting har en meget større chance for at blive ramt end mindre ting. Lyn går efter den korteste vej og det er selvfølgelig ved at sigte efter høje træer og selvfølgelig høje vindmøller ude havet. Hvis man gerne vil have testet effekten af et lynnedslag og hvilke konsekvenser det har for møllen, så kan man tage et kig på Poly-techs side poly-tech.dk/products-solutions/lightning-protection/. Poly-tech kan tilbyde at teste lynnedslag på vindermøller via deres lightning protection systems, så man kan arbejde på tiltag for beskyttelse af vindmøller, når lyn rammer dem.

Med lightning protection systems kan man finde ud af hvad der præcist sker med vindmøllen ved et lynnedslag. Effektener kan analyseres og disse analyser bruges som startskudet til at udarbejde en løsning, der kan sikre at vindmøllen kan klare et lynnedslag uden for store og omfattende konsekvenser. Beskyttelse af vindmøller er vigtigt da de er dyre at reparere og erstatte, så det ville være optimalt hvis man effektivt kunne arbejde på en god beskyttelse af vindmøller, før man sætter dem ud i f.eks. havet.

Vigtig test

Poly-tech har de testsystemer og faciliteter, der skal til for at teste hvad der ville ske, hvis en vindmøllen blev ramt af lyn. Lightning protection systems giver gode fingerpeg til hvad der sker, hvor man efterfølgende kan bruge denne information til en løsning. Tests som denne er vigtige, når vindmøllen skal verificeres, så den kan blive godkendt at operere ude i felten og skabe energi til samfundet, der hvor den står. Hvis ikke vindmøllen består nogle test, så er den ikke sikker nok i drift.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button
Close