Ukategoriseret

Oplev Langelinie

På Østerbro i København ligger det skønne Langelinie, der byder på masser af hygge og oplevelse. Langelinie er en havstrækning på 1,8 km. En del af Esplanaden huser flere restauranter, bl.a. Pavillionen, der blev genopført i 1954 efter at være blevet ødelagt under krigen. Restaurantens interiør og service består stort set af det oprindelige.

Pavillionen ligger tæt på den Lille Havfrue, der blev opstillet på Langelinie i 1913.

Den Lille Havfrue har flere gange været udsat for hærværk. Senest i 2017, hvor statuen blev malet rød med teksten “Denmark defend the whales of the Faroe Islands”. Før dette blev Havfruen væltet ned af sin sten i 2003, muligvis ved hjælp af sprængstof. Både i 1964 og 1998 mistede Havfruen hovedet og i 1984 gik det ud over en arm. Man kan ikke sige, at den Lille Havfrue ikke har haft en nem tid på Langelinie, men måske er det det, der trækker turister til.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button
Close