Uddannelse og Ledelse

Digital bogføring – dit virksomheds nyeste krav

Digital bogføring er et nyt begreb for mange virksomheder i Danmark. En lov, der træder i kraft i 2024, betyder, at en række brancher, herunder caféer, værtshuse, diskoteker og pizzeriaer, skal implementere digitale kasseapparater (Se mere på https://ditbetalingssystem.dk/krav-om-digitale-kasseapparater/), som indrapporterer alle salgsoplysninger direkte til skattemyndighederne. Hvis din virksomhed ikke er klar til de nye krav, kan det resultere i tårnhøje bøder. I denne blog vil vi give dig et overblik over, hvad digital bogføring er, og hvordan du kan forberede din virksomhed.

Digital bogføring betyder, at alle transaktioner i din virksomhed skal registreres elektronisk, og at de skal kommunikere direkte med skattemyndighederne. Det betyder, at dine kasseapparater skal være i stand til at indrapportere alle transaktioner til en central database, som Skat har adgang til. Sverige har haft denne type lov siden 2010, og det har ført til en ekstra indkomst til statskassen på 3 milliarder kroner om året.

Det er afgørende, at du vælger det rigtige salgsregistreringssystem til din virksomhed. Dit valg vil påvirke, hvor let og problemfrit overgangen til digital bogføring vil være. Når du investerer i et kassesystem, skal du sørge for, at det kan overføre salgsoplysninger til en central skattemydighedsdatabase. Hos Ditbetalingssystem.dk kan vi hjælpe dig med at finde det rette salgsregistreringssystem og oprette en brugervenlig og omkostningseffektiv løsning.

Hvis din virksomhed allerede har en forældet kassesystem, vil det under alle omstændigheder være en god idé at overveje en opgradering. At opdatere dit kassesystem til en digital løsning kan føre til bedre effektivitet og hurtigere bogføring, og du vil være bedre i stand til at administrere dit salg og se din egen kasses saldo. Ved at investere i systemet i god tid, undgår du stress og får en smidig overgang til digital bogføring.

Digital bogføring vil også give dig en fordel i din daglige drift og i administrationen af din virksomhed. Digital bogføring er ikke kun godt for at overholde internationale skatteregler, men det kan også optimere dine processer og give dig mere tid til at fokusere på det, der betyder mest. Det vil også give dig og dine medarbejdere en større forståelse for din virksomheds drift og tilskynde til mere præcis og derved mere omfattende finansiel rapportering.

Vis mere

Relaterede nyheder

Back to top button
Close